Om hvordan mine arbeider blir til

Hvordan mine kjoler, løpere og veggtepper blir til.

Stoffet spennes fast til trykkebordet.
Stoffet spennes fast til trykkebordet.
Påføring av fargeemulsjon.
Påføring av mønster.
Oppspenning av stoffet, som på forhånd er farget i vaskemaskin på 60 grader.
Drar igjennom fargen på mønsteret.
Innbrettet i bomull.
Innbrettet i bomull.
Pakket inn i ull.
Pakket inn i ull.

 


 

Stoffene klippes til ønsket lengde og sys med overlock.

 

 Mønster.

De fleste mønstrene tegner jeg selv, men mye er hentet fra foto jeg har tatt av bergvegg, stein og kartlav. Tegningene/ mønstrene overføres på transparenter og ved hjelp av fototeknikk, blir mønstrene overført til  silketrykkrammer. Dette kalles serigrafi/silketrykk.

 

 Innfarging.

Lin, silke og bomull blir farget i vaskemaskin.På 60 grader. Eller, dersom jeg vil ha et annet utrykk, maler jeg stoffet på trykkebordet, som en akvarell.

 

 Trykking.

Stoffene spennes opp med knappenåler på et trykkebord. Jeg plasserer deretter trykkerammen på stoffet der jeg ønsker å trykke. Fargeemulsjon legges  på denne, og jeg drar over med en skyttel flere ganger, slik at fargen går igjennom mønsteret. Rammen kan legges en eller flere plasser på stoffet, det avhenger helt av hvilke uttrykk jeg vil ha.

Stoffet tørkes og fikseres på nytt ved innpakking i bomull og ull. "Pakken" dampes fra 10 min til 20 min, avhengig av hvilke uttrykk jeg er ute etter.

 

 Etterbehandling

Tekstilene til topper, kjoler og løpere/veggtepper, er alle laget av naturmateriale. Jeg farger alle tekstilene på 60 grader eller som en akvarell på trykkebordet.

 Hvert plagg/arbeid blir unik.

Alle tekstilene kan vaskes på finvask.